- Detta kalenderhändelse har redan ägt rum.
Mistra Dialog: Framtidens mat
Vårt nuvarande livsmedelssystem står för en stor del av de globala växthusgasutsläppen. En tredjedel av världens odlade mat blir till matavfall. Och livsmedelsproduktion och markanvändning leder till förlust av biologisk mångfald, föroreningar och negativ miljöpåverkan på mark och vatten. För att möta utmaningarna behöver sättet vi producerar och konsumerar mat förändras i grunden.
Med utgångspunkt i Mistras forskningsprogram Mistra Food Futures och Mistra Sustainable Consumption får du en överblick över livsmedelssektorns struktur – dess utmaningar och potential ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi borrar också djupare i hur vi åstadkommer en hållbar matkonsumtion, konsumentbeteende, samt hinder och möjligheter för att skala upp olika initiativ och strategier. Dessutom diskuteras förutsättningar för hållbara investeringar i livsmedelssektorns olika delar.
Varmt välkommen på Mistra Dialog-webbinariet Framtidens mat som arrangeras av Mistra och Swesif.
Sessionen hålls på svenska i Zoom och du som deltagare har möjlighet att ställa frågor till talarna under webbinariets gång.
Anmäl dig här!
Talare:
Helena Hansson
Professor vid SLU och programchef Mistra Food Futures
Åsa Svenfelt
Docent vid KTH och programchef Mistra Sustainable Consumption
Beatrice Crona
Docent vid Stockholm Resilience Centre och ledare för arbetspaket inom Mistra Food Futures
Fredric Nyström
Chef ansvarsfulla investeringar på Öhman Fonder
Moderator:
Anders Sahlman
Kontakt:
Linda Bell
Programsvarig Mistra
Håll dig uppdaterad om kommande utlysningar, webbinarier, forskningsresultat och aktuella miljönyheter.